Sağlık

Sağlık Nedir? Neden Önemlidir?

Türk Dil Kurumu tarafından sağlık, “bireyin fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden tam bir iyilik durumunda olması, vücut esenliği, esenlik, sıhhat, afiyet” şeklinde tanımlanmaktadır. Sağlık kavramının her birey için değişiklik gösterebilecek bir tanımı söz konusudur. Fakat tüm bireyler için ortak olan ise sağlığın önemidir. Sağlıklı bir hayat içinse yapılması gerekenler bazılarımıza meşaketli gelirken, bazılarımız için oldukça olağan bir şekilde yaşam biçimi halini almıştır.

Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen bireyler öğünlerini atlamamalı, durağan, hareketsiz bir yaşamdan uzak durmalı, uyku düzenine sahip olmalı, spor yapmalı ve beslenirken tükettiklerine de dikkat etmelidir. Aynı zamanda sağlık için en önemli unsurlardan biri de ruhsal açıdan bireyin stresten, üzüntüden uzak durmasıdır. Her ne kadar toplumsal hayatta, yaşam koşullarında zor da olsa bu noktada da birey elinden geleni yapmalıdır.

Sağlık sahip olduğumuz zaman dilimlerinde kıymetini bilmediğimiz bir kavramdır. Fakat hayattaki en önemli kavramlardan biri olduğunun bilincinde hareket etmek bize her zaman kazanç sağlayacaktır. Basit gördüğümüz yahut yapmaya erindiğimiz her faaliyetin, her hususun bize sağladıklarını farkında olsak daha sağlıklı bir yaşam için elimizden geleni ardımıza koymazdık. Belki de vedalaşırken sağlığımızın kıymetini bilerek birbirimize her zaman “sağlıklı günler” demeliyiz. Böylelikle sevdiklerimize de sık sık hatırlatarak sağlığımızın kıymetini bilerek, bilinçli yaşamak belki daha mümkün hale gelir.

Başa dön tuşu