Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu devam ederken ünlü komedyen Şahan Gökbakar çok düşündürecek yorumlarda bulundu.
Herkese posta koyan o dünya liderleri neredele?
Savaşın başlaması ve Ukrayna’nın Rusya saldırısı altında zayıf kalması için sosyal medyada yoğun şekilde paylaşılan “Komedyen ülkeyi yönetince böyle olur” yorumlarına Şahan Gökbakar şu cümleler ile nokta koydu;
“Bana ve diğer komedyenlere “işte komedyen ülkeyi yönetince böyle olur, ülke işlerine burnunu sokma” diye yorum yazanlar; o “komedyen” Zelensky cesurca ve yalnız başına ülkesini savunuyor! Asıl atıp tutan, herkese posta koyan o dünya liderleri neredeler acaba? Kim daha mert çıktı”
Gökbakar, başka bir paylaşımında ise Zelenskiy ile ilgili “Kandırıldı” yorumlarına da değinerek, “Biraz okudum Zelensky üzerine. Adamı batı ve NATO falan kandırmamış. Adam zaten “Ben ülkemizi NATO’ya ve AB ye sokacağım” vaadiyle seçilmis zaten. Halk adamı bunu yapsın diye %73.22 oyla ile seçmiş. Kandırılan yok yani. Sadece birlikte olmak istediği ‘medeniyetin’ kaypaklığı var.” dedi.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Zhulianu Havalimanı’ndan kalkan bir yolcu uçağıyla radara takılmadan kaçtığı iddiasına ise Ukrayna basınından jet yalanlama geldi. Zelenskiy’nin karargahtan gelişmeleri takip ettiği belirtildi.
Savaş alanında bulunan ve cesurca “silahları bırakmayacağız” diyen Zelenskiy Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün saat 10:30’da Chernihiv, Hostomel ve Melitopol girişlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. İnsanlar öldü. Bir dahaki sefere, belirli bir zamanda #MarioDraghi ile konuşmak için savaş programını değiştirmeye çalışacağım. Bu arada Ukrayna halkı için savaşmaya devam ediyor. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na bilgi verdi.”