Son günlerde uçaklarda yapılan içki servisi hakkındaki sözleri ile gündeme gelen İhsan Şenocak merak edilen isimlerden oldu.
Bir dönem Diyanet’te çeşitli kademelerde görev yapan Şenocak, “Yurt dışına çıktığın zaman uçağın içindeki hostes içki servisi de yapıyor. Uçağın içini meyhaneye çevirmişler. Yanındaki adam içiyor. Ona ‘dur’ diyeceksin. Yanındaki adama ‘benim yanımda içme’ diyeceksin. Yanındaki ayyaş adamla yolculuk edilmez. Hayatımda meyhaneye girmedim. İçince sarhoş olacak bu adam. Ne konuşacağı, ne yapacağı belli değil. Git nerede zıkkımlanıyorsan, orada zıkkımlan” sözleri ile sert eleştiriler almış hatta sosyal medyada “uçakta ne işi var deveye binsin” denilerek gündem olmuştu.
İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?
İlahiyatçı, eğitimci, araştırmacı-yazar Şenocak, 1974 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yapan Şenocak, 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 1999’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
2002’de ise Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yapan Şenocak aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yapan İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü iken 28 Ekim 2017 günü açığa alınan bir isim.
Şenocak, görevden alınmadan bir süre önce, Müslüman kadınların pantolon giymeleri ile ilgili konuşması nedeniyle bazı kesimlerden tepki almıştı ve Şenocak’ın, görevinden açığa alınmasının bu konuşmasından aldığı tepki dolayısı ile olduğu iddia edilmişti.
İhsan Şenocak’ın görev alınması kararı sosyal medya üzerinde geniş tartışmalara neden olmuş, alınan kararın yanlış olduğunu düşünenler da tepkilerini göstermişlerdi.
Şenocak, soruşturmanın ardından Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi’ndeki görevine iade edildi ve son olarak da Sinop İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı görevine getirildi.
İhsan Şenocak, ‘tenzil-i rütbe’ olarak yorumlanan bu karara tepki olarak 12.02.2018 tarihinde memuriyetten istifa etti.
Şenocak, kurucusu olduğu ve kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutmakta ve ayrıca araştırma merkezindeki hocalarla birlikte aylık Arapça yayınlanan Hüküm Dergisi ’nin ve İFAM‘ın genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır.
Dr. İhsan Şenocak, evli ve 4 çocuk babasıdır.